jofridREDESIGN deltar på kunstutstilling i Bergen

1. juni ble utstillingen ”Brukbart – gjenbruk og redesign” ved Permanenten Vestlandske kunstindustrimuseum offisielt åpnet;  med fengende afrikansk musikk, taler, blomsteroverrekkelser og påfølgende fest for deltagende designere som var tilstede.

Det er en spennende og viktig utstilling, der ca 40 designere fra hele verden deltar; – fra Afrika, Asia, Nord- og  Sør-Amerika og flere land i Europa.

jofridREDESIGN har havnet i fint selskap med store navn innen design, bl.a. den nederlanske Piet Hein Eek, som lager møbler som har fått mye oppmerksomhet, og som er innkjøpt av muséer i hele verden. Nevnes må også vår egen norske store klesdesigner Julie Skarland, som er kjent for sitt virke i Paris, som selger klær over hele verden og nå lager klær i India.

I tillegg til jofridREDESIGN er der enda én med barneklær: ”Luddeklær” – 3 flotte jenter fra Bergen som lager morsomme og flotte barneklær av brukte stoffer. 4-5 designere er representert med klær til voksne, og vi finner også et fargerikt utvalg av smykker og vesker. Innen interiør er der mange forskjellige og smarte møbler; stoler , skap, puffer; der er mange artige lamper; kaffe-service med silketrykk, etc.

For å vise at gjenbruksdesign ikke er en ny tradisjon, blir det også vist dåpsklær fra 1700-tallet som finnes i muséets samlinger; en liten dåpslue som nærmest er et lite lappeteppe av stoffer.

Hvis noen av dere skal til Bergen i sommer, vil jeg absolutt anbefale et besøk på Permanenten Vestlandske kunstindustrimuseum, muséet ligger i Nordahl Brunsgt. 9, midt i sentrum.  Utstillingen står til 28. august

Du kan lese mer om utstillingen på http://www.kunstmuseene.no/Default.asp?side=kalender&art=1142&enhet=kunstindustri&sp=1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *