GJENBRUKS GLEDE VED KUNSTMUSEENE I BERGEN

Gjenbruk og redesign står i sentrum i sommerens utstilling i Permanenten Vestlandske Kunstindustrimuseum, Nordahl Brunsgt. 9, Bergen.

Med utstillingen “Brukbart” ønsker museet i Bergen å vise at gjenbruk og redesign er i vinden som aldri før. Dagens formgivere har fått et stort ansvar med å følge opp forbrukernes krav om mer fokus på miljø og gjenbruk. Det er muligens derfor at redesign er blitt en viktig trend innen dagens designfelt?

Utstillingen vil omfavne hele designspekteret, og presenterer klær, tilbehør, møbler og pyntegjenstander fra kjente og ukjente designere fra hele verden. Redesign kan være en av mange tiltak som kan være med på å realisere målsetninger om å redusere miljøutslipp, samtidig som det kan være en spennende og kreativ metode til ny design.

Det kan være mange årsaker til å benytte gjenbruk i ny design, i utstillingen har vi trukket fram disse fire faktorene; mangel, moral, mote og mulighet. Ofte er ikke årsakene entydige, men inndelingen er likevel relevant for å si noe om hva som har vært, og hva som er avgjørende i dag for at formgivere velger denne formen for design. Selv om redesign er blitt mote, er det på ingen måte noe nytt begrep. Det vil museet også vise med å presentere gjenstander fra sin egen historiske samling i sommerens mest miljøvennlige utstilling.

Utstillingen vises i Permanenten i perioden 2. juni – 28. august

Les mer om utstillingen her: BRUKBART – redesign og gjenbruk

jofridREDESIGN er invitert til å delta med 3 vakre kjoler og ei lita bukse.

Fint hvis alle som kjenner noen i Bergen deler denne meldingen med dem;-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *